Sokszínűség, vidámság, élmény, barátság! – véget ért a 12. Bölcs diákok élménytábor

Az előző évekhez hasonlóan – a Babeș-Bolyai Tudományegyetem és a Kolozsvári Református Kollégium oktatói, valamint a hivatásos idegenvezetők és a Communitas Alapítvány munkatársai – idén is kreatív, fejlesztő tevékenységekkel várták a táborozókat, ahol a kommunikáció, a kémia, a geológia, valamint a biológia tudományaiba nyerhettek alapos betekintést.

A kommunikációs játékokat Molnár Galaczi Júlia, a Kolozsvári Református Kollégium angol szakos tanárnője vezette, a nagyenyedi történelemről és diákéletről Turzai Melánia, a Bethlen Gábor Kollégium nyugalmazott igazagatóhelyettese mesélt, a kémia tevékenységeket Kovács Gábor, a Sapientia Tudományegyetem adjunktusa és Saszet Kata, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Fizika szakos doktorandusza tartotta, a geológia programot Silye Loránd, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Geológiai Intézet Magyar Tagozatának oktatója koordinálta, a biológia délutánon pedig Markó Bálinttal, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettesével, a Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet oktatójával tanulhattak a diákok.

A táborozók emellett meglátogatták a Szent Mihály-Székesegyházat, valamint Márton Áron püspök lakosztályát, majd megtekintették a Batthyaneum könyvtár középkori és újkori könyvgyűjteményét, ezt követően pedig egy egész napos túrán a Székelykőt is meghódították. A fáradtságos és a nehéznek vélt túraútvonalat a sikerélmény és a látvány kárpótolta.

A tábor programjában kiemelkedő szerepet kapott a hagyományőrzés, amely vetélkedő egész éves témáját képezte. Ezért a résztvevők a torockói Néprajzi Múzeumot is meglátogatták, valamint a Mérai Cifra Néptáncegyüttes vezetésével néptáncoktatásban részesültek.

A diákok a táborzárás előtt – sokszínűség, vidámság, élmény, tisztelet, barátság, jókedv, kaland – szavakkal jellemezték az együtt töltött időt.

Az élménytábor képgalériáját a Communitas Alapítvány Facebook oldalán lehet megtekinteni.