14. Bölcs Diákok vetélkedő - felhívás

A Communitas Alapítvány és a Kolozsvári Református Kollégium a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel partnerségben a 2023-2024-as tanévben tizennegyedik alkalommal szervezi meg a Bölcs Diákok vetélkedőt. Az idei verseny témája, a tavalyihoz hasonlóan KÉPZELET ÉS VALÓSÁG, célja pedig a tanulók érdeklődésének felkeltése természeti és kulturális értékeink iránt olyan interaktív, szórakoztató feladatok segítségével, melyek az elméleti tudás gyakorlati felhasználása által átfogó, összefüggéseket kereső világkép kialakítására ösztönöznek.

Az idei vetélkedő keretében létező és lehetséges világokat járunk be a benevező diákokkal. Célunk megfigyelni, hogyan alakítja egymást képzelet és valóság, valamint tudatosítani, hogy csupán a valóság tapasztalataira támaszkodva lehet építeni a lehetséges valóságokat. Szeretnénk ráébreszteni a mai tizenéveseket arra, hogy képzelet nem csak művészeti alkotások megteremtéséhez szükséges, hanem a hétköznapok problémamegoldásaiban, valamint a jövőnk megtervezéséhez is.

A vetélkedőre 3–4 fős középiskolás csapatok jelentkezését várjuk, egy vezetőtanár kíséretével. Jelentkezni 2023. november 10-ig lehet a www.bod.communitas.ro honlapon.

A verseny szakaszai a következők:

  • Helyi szakasz: online rendszerben – 2023. november 13. – december 15.
  • Megyei szakasz: online rendszerben – 2024. január 08. – február 09.
  • Országos szakasz: írásbeli vetélkedő Kolozsváron, 2024. március 22. – 24.

A vetélkedő részletes szabályzata megtekinthető: www.bod.communitas.ro. Kérjük a jelentkező csapatokat, olvassák el figyelmesen a szabályzat minden pontját!

A vetélkedő feladatlapjait és a forduló feladatlapjához tartozó javítókulcsot a www.bod.communitas.ro honlapon tesszük közzé. A feladatlapokat is itt kell kitölteni.

Kapcsolat:

E-mail: bolcsdiak@communitas.ro

Telefon: 0741-184 059 (Gombár Beáta),   

0264-594 570, 0736-444 437 (Communitas Alapítvány)

 

A 10 legjobb eredményt elérő csapat számára egyhetes élménytáborozást szervezünk.

MINDEN CSAPATNAK SOK SIKERT, EREDMÉNYES EGYÜTTMŰKÖDÉST KÍVÁNUNK!