Tábori Szabályzat

 

1. A foglalkozásokon kötelező az aktív részvétel. A programokról ellógó táborozók büntetésben részesülnek.

2. A programok ideje alatt nem lehet mobiltelefont használni, ezért szóljatok ismerőseiteknek, hogy csak programon kívül hívjanak.

3. A táborozóknak kötelező szót fogadniuk a táborvezetőknek, felügyelőknek és a tábor működését biztosító személyzetnek.

4. Amennyiben a gyerek a tábor ideje alatt gyógyszeres kezelés alatt áll, a tablettákat át kell adni a tábor vezetőjének, és ő gondoskodik az adagolásról. A táborban van elsősegély nyújtási doboz, ha komolyabb egészségügyi probléma adódik, akkor orvoshoz fordulunk, és értesítjük a szülőt. Allergia esetén szintén a táborvezetőt kell értesíteni. Tilos önfejűen bevenni különböző gyógyszereket.

5. A táborokban fényképek és videók készülnek. A tábor szervezője fenntartja a jogot az anyagok felhasználására.

6. Ételt a szobákba bevinni szigorúan tilos.

7. Kiskorúaknak a dohányzás, alkohol és drogok fogyasztása szigorúan tilos. Ellenkező esetben el kell hagyniuk a tábor területét. Dohányozni a felnőtteknek is csak az erre kijelölt helyen lehetséges a tábor területén.

8. Az épületben szigorúan tilos a nyílt láng használata (gyufa, gyertya, cigaretta).

9. A házból szigorúan tilos széket, asztalt vagy plédet az udvarra kivinni. Amennyiben a diák kárt tesz a bútorzatban, felszerelésben, a szülő, hivatalos gyám kötelessége kifizetni a károkat.

10. A szobák tisztán tartása kötelező.

11. A szemetet csak a kijelölt helyen dobjuk el, kuka hiányában mindenki magával hordja.

12. Az udvaron tilos bármilyen hulladék eldobálása, beleértve a cigarettacsikket is!

13. A táborvezetők engedélye nélkül tilos a csapatot, autóbuszt és a tábor területét elhagyni. Erdőben tartózkodni csak tanári felügyelettel és engedéllyel lehetséges. Szigorúan tilos az erdei állatok simogatása/összefogdosása.

14. Idegenek/ismerősök csak a táborvezetők jóváhagyásával, és csak a megengedett időpontokban léphetnek a tábor területére, éppen ezért érkezésüket és távozásukat azonnal tudatni kell a táborvezetőkkel.  Amennyiben indulás előtt a szülők tudják, hogy gyereküket valaki fel fogja keresni, ezt kérjük előre jelezni.

15. A táborozóknak kötelező a reggeli és az esti mosdás/zuhanyozás és minden étkezés előtti kézmosás.

16. A lefekvés időpontját az esti programtól függően a táborvezetők állapítják meg, de az ébresztő ettől függetlenül reggel 8-kor van.

17. Az éjszakát minden táborozó kötelezően a saját szobájában, ágyában tölti. A táborozóknak tilos villanyoltás után, éjszaka kint tartózkodni, hangoskodni.

18. A tábori programokat mindenkinek kivétel nélkül szigorúan be kell tartani (reggeli, ebéd és vacsora időpontok, indulási időpontok stb.). 

19. A tábor idején kötelező a civilizált viselkedés és hangnem. A táborozók közötti nézeteltéréseket, összetűzéseket a táborvezetők és a tanárfelügyelők orvosolják.

20. Saját érdekedben tartsd be az épületben és mellékhelyiségekben elhelyezett útmutatásokat, figyelmeztetéseket.

 

Mindazok a táborozók, akik megszegik a fent leírt szabályokat büntetésben részesülnek, a táborból is kizárhatók. A büntetést a táborvezetők szabják meg.

 

TÁBORVEZETŐK:
Majoros Csilla
Márton Katalin
Mihályfalvi Katalin
Molnár Galaczi Júlia
Kandó Noémi
Kolumbán Kata