Bejelentkezés

9. Bölcs Diákok vetélkedő

Felhívás

IX. BÖLCS DIÁKOK - ORSZÁGOS SZINTŰ VETÉLKEDŐ

VERSENYFELHÍVÁS

 

 

A Communitas Alapítvány "Kulturális sokszínűség" címmel szervezi meg a Kolozsvári Református Kollégium, az Örökségünk Őrei mozgalom, a BBTE Biológiai és Ökológiai Intézet és a BBTE Geológiai Intézet magyar tagozatai, a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézete, a BBTE Interdiszciplináris Bio–Nano Tudományok Kutatóintézete, valamint a BBTE Történelem - Filozófia Kar, Magyar Történeti Intézete közreműködésével 2018. október - 2019. augusztus között a IX. Bölcs diákok - országos szintű vetélkedőt. A vetélkedő célja a tanulók érdeklődésének felkeltése nemzeti értékeik iránt olyan interaktív, szórakoztató feladatok segítségével, melyek az elméleti tudás gyakorlati felhasználása által átfogó, összefüggéseket kereső világkép kialakítására ösztönöznek.

Az idei vetélkedő keretében a tanulók olyan európai népcsoportok kultúrájával ismerkednek meg, melyek sajátos jellege abból származik, hogy jelenleg kisebbségként élnek egy más nemzeti többségű országban.

Az interdiszciplináris vetélkedőre 4–5 fős csapatok (három–négy IX–XIII. osztályos diák és egy tanár) jelentkezését várjuk. Jelentkezni 2018. november 2-ig lehet elektronikus formában a www.bod.communitas.ro honlapján.

A 2018-2019-es tanévben megszervezett Bölcs Diákok – országos szintű vetélkedő akkreditációs kérését már felterjesztettük az Oktatási Minisztériumhoz, mely várhatóan januárban felveszi azt az országos versenynaptárába.

 

A VETÉLKEDŐ ESEMÉNYNAPTÁRA:

A verseny szakaszai a következők:

  • Első szakasz: online rendszerben – 2018. november 5. – 2018. december 7.
  • Második szakasz: online rendszerben – 2018. december 10. – 2019. január 18.
  • Megyei szakasz: online rendszerben – 2019. január 21. – 2019. február 25.

Az 1–2. forduló és a megyei szakasz összesített eredményeinek közzététele: 2019. március 8.

  • Országos szakasz - televíziós vetélkedő formájában, két részben:

Elődöntő: 2019. április 13 – 14.

Döntő: 2019. május 11 – 12.

 

BENEVEZÉSI DÍJ: nincs.

 

DÍJAK: A legjobb csapatok számára egyhetes élménytáborozást szervezünk.

 

A VERSENY SZABÁLYZATA

A verseny országos szakaszába, a verseny szabályzata értelmében, a megyénkénti leosztás szerint 10 csapat kerül be. A megyénkénti leosztás a következő: Hargita megye – egy csapat, Maros megye – egy csapat, Kovászna megye – egy csapat, Bihar megye – egy csapat, Szatmár megye – egy csapat, Kolozs megye – egy csapat, Szilágy, Beszterce-Naszód és Arad megyék– egy csapat, Máramaros, Temes és Brassó megyék – egy csapat, Fehér, Hunyad és Bákó megyék – egy csapat, Szeben, Bukarest és Krassó-Szörény megyék – egy csapat.

Amennyiben egyes megyék nem vesznek részt a verseny országos szakaszán, vagy nem foglalják el a számukra fenntartott helyet, azok újraosztásra kerülnek más megyéknek. A helyek újraosztása a végeredmény-táblázatban elfoglalt pozíció alapján történik.

A vetélkedő részletes szabályzata megtekinthető a vetélkedő honlapján: www.bod.communitas.roKérjük a jelentkező csapatokat, olvassák el figyelmesen a szabályzat minden pontját!

A vetélkedő feladatlapjait, illetve a korábbi forduló feladatlapjához tartozó javítókulcsot minden forduló kezdőnapján tesszük közzé a www.bod.communitas.ro honlapon. A feladatlapok megoldásait ugyanide kell feltölteni, a postázni szükséges mellékleteket pedig a Communitas Alapítvány címére várjuk (400489 Cluj Napoca, Str. Republicii, Nr. 60).

 

KAPCSOLAT:

E-mail: magyaroktatas@magyaroktatas.ro, communitas@rmdsz.ro

Telefon: 0769-675 036 (Mihályfalvi Katalin), 0264-594 570, 0723-250 324 (Communitas Alapítvány)

Postacím: Fundaţia Communitas, 400489 Cluj-Napoca, str. Republicii nr. 60. (A borítékra kérjük ráírni: BÖD – Országos szintű vetélkedő középiskolások számára.)

 


MINDEN CSAPATNAK SOK SIKERT, EREDMÉNYES

EGYÜTTMŰKÖDÉST KÍVÁNUNK!