Bejelentkezés

7. Bölcs Diákok vetélkedő

Felhívás

VII. BÖLCS DIÁKOK - ORSZÁGOS SZINTŰ VETÉLKEDŐ

 

A Communitas Alapítvány, az Örökségünk Őrei mozgalom, a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete, a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézete, a BBTE Kémia és Vegyészmérnöki Kar, a BBTE Történelem - Filozófia Kar, Magyar Történeti Intézet, valamint a BBTE Matematika és Informatika Kar  közreműködésével 2016. október - 2017. augusztus között szervezi meg a VII. Bölcs diákok - országos szintű vetélkedőt "Milyen utcában laktak a dédszüleim?" címmel. A vetélkedő általános célja a tanulók olvasási készségeinek fejlesztése, valamint az, hogy a diákok felismerjék az egyes tudományágak területéről származó információk közötti összefüggéseket. Az idei évben is fő témakörünk a szülőföld, a honismeret, célunk az erdélyi magyarok színes múltjának, jelenlétének, értékteremtő hozzájárulásának szélesebb körű megismertetése a fiatalok körében.

Az interdiszciplináris vetélkedőre 3–4 fős csapatok (három–négy IX–XIII. osztályos diák és egy tanár) jelentkezését várjuk.

Jelentkezni 2016. október 28-ig lehet elektronikus formában a www.bod.communitas.ro honlapján. Hibásan beírt vagy a verseny folyamán megváltoztatott adatok javítását írásban kérhetik a Communitas Alapítvány munkatársaitól a communitas@rmdsz.ro címen.

BENEVEZÉSI DÍJ: nincs.

A VETÉLKEDŐ ESEMÉNYNAPTÁRA:

A verseny 3+1 fordulóból áll:

  • Első forduló: 2016. november 1. – 2016. december 2.
  • Második forduló: 2016. december 5. – 2017. január 13.
  • Harmadik forduló: 2017. január 13. – 2017. február 24.
  • Az 1–3. forduló összesített eredményeinek közzététele: 2017. március 13.
  • Döntő: 2017. április – május.

 

A verseny döntője televíziós vetélkedő keretében zajlik.

A mindenkori új feladatlapot, illetve a korábbi forduló feladatlapjához tartozó javítókulcsot minden forduló kezdőnapján 10 órakor tesszük közzé a www.bod.communitas.ro honlapon.

A megoldásokat legkésőbb a forduló utolsó napján kérjük feltölteni a www.bod.communitas.ro honlapon regisztrált adatlapra, illetve, amennyiben a kért mellékleteket postázni szükséges, beküldeni a Communitas Alapítvány címére (400489 Cluj Napoca, Str. Republicii, Nr. 60). A megadott időpontnál később elküldött/postázott megoldásokat nem fogadjuk el. (Javasoljuk, hogy a leveleket ajánlva postázzák, így – amennyiben valamelyik küldemény nem jut el hozzánk – igazolni tudják, hogy ez a postahivatal hibája.)

DÍJAK: Az 1–3. forduló összesített eredményei alapján kiválasztott legjobb csapatok kerülnek a döntőbe. A legjobb csapatok számára egyhetes élménytáborozást szervezünk.

KAPCSOLAT:

E-mail: magyaroktatas@magyaroktatas.ro, communitas@rmdsz.ro

Telefon: 0769-675 036 (Mihályfalvi Katalin), 0264-594 570, 0723-250 324 (Communitas Alapítvány)

Postacím: Fundaţia Communitas, 400489 Cluj-Napoca, str. Republicii nr. 60. (A borítékra kérjük ráírni: BÖD – Országos szintű vetélkedő középiskolások számára.)

 


MINDEN CSAPATNAK SOK SIKERT,
EREDMÉNYES EGYÜTTMŰKÖDÉST KÍVÁNUNK!