Bejelentkezés

Szabályzat

Tábori Szabályzat

2018. július 30 – augusztus 4., Szalárd völgye

 

 1. A foglalkozásokon kötelező az aktív részvétel. A programokról ellógó táborozók büntetésben részesülnek.

 2. A programok ideje alatt nem lehet mobiltelefont használni.

 3. A táborozóknak kötelező szót fogadniuk a táborvezetőknek, felügyelőknek és a tábor működését biztosító személyzetnek.

 4. Amennyiben a gyerek a tábor ideje alatt gyógyszeres kezelés alatt áll, a tablettákat át kell adni a tábor vezetőjének, és ő gondoskodik az adagolásról. A táborban van elsősegély nyújtási doboz, ha komolyabb egészségügyi probléma adódik, akkor orvoshoz fordulunk, és értesítjük a szülőt. Allergia esetén szintén a táborvezetőt kell értesíteni. Tilos önfejűen bevenni különböző gyógyszereket.

 5. A táborokban fényképek és videók készülnek. A tábor szervezője fenntartja a jogot az anyagok felhasználására.

 6. Ételt a szobákba bevinni szigorúan tilos.

 7. Kiskorúaknak a dohányzás, alkohol és drogok fogyasztása szigorúan tilos. Ellenkező esetben el kell hagyniuk a tábor területét. Dohányozni a felnőtteknek is csak az erre kijelölt helyen lehetséges a tábor területén.

 8. Az épületben szigorúan tilos a nyílt láng használata (gyufa, gyertya, cigaretta).

 9. A házból szigorúan tilos széket, asztalt vagy plédet az udvarra kivinni.

 10. Amennyiben a diák kárt tesz a bútorzatban, felszerelésben, a szülő, hivatalos gyám kötelessége kifizetni a károkat.

 11. A szobák tisztán tartása kötelező.

 12. A szemetet csak a kijelölt helyen dobjuk el, kuka hiányában mindenki magával hordja.

 13. Az udvaron tilos bármilyen hulladék eldobálása, beleértve a cigarettacsikket is!

 14. A táborvezetők engedélye nélkül tilos a csapatot, autóbuszt és a tábor területét elhagyni. Erdőben tartózkodni csak tanári felügyelettel és engedéllyel lehetséges. Szigorúan tilos az erdei állatok simogatása/összefogdosása.

 15. Idegenek/ismerősök csak a táborvezetők jóváhagyásával, és csak a megengedett időpontokban léphetnek a tábor területére, éppen ezért érkezésüket és távozásukat azonnal tudatni kell a táborvezetőkkel.  Amennyiben indulás előtt a szülők tudják, hogy gyereküket valaki fel fogja keresni, ezt kérjük előre jelezni.

 16. A táborozóknak kötelező a reggeli és az esti mosdás/zuhanyozás és minden étkezés előtti kézmosás.

 17. A lefekvés időpontját az esti programtól függően a táborvezetők állapítják meg, de az ébresztő ettől függetlenül reggel 8-kor van.

 18. Az éjszakát minden táborozó kötelezően a saját szobájában, ágyában tölti. A táborozóknak tilos villanyoltás után, éjszaka kint tartózkodni, hangoskodni.

 19. A tábori programokat mindenkinek kivétel nélkül szigorúan be kell tartani (reggeli, ebéd és vacsora időpontok, indulási időpontok stb.). 

 20. A tábor idején kötelező a civilizált viselkedés és hangnem. A táborozók közötti nézeteltéréseket, összetűzéseket a táborvezetők és a tanárfelügyelők orvosolják.

 21. Saját érdekedben tartsd be az épületben és mellékhelyiségekben elhelyezett útmutatásokat, figyelmeztetéseket.

 

Mindazok a táborozók, akik megszegik a fent leírt szabályokat büntetésben részesülnek, a táborból is kizárhatók. A büntetést a táborvezetők szabják meg.