Bejelentkezés

10 éves a BÖD

Kedves Bölcs diákok!

Tudtátok-e, hogy már 10 éve együtt kalandozunk a tudományok világában?blush

Gyertek, tekintsetek be az elmúlt évek vetélkedőinek tematikáiba és tábori pillanataiba videósorozatunk által. smiley

Az 1. BÖD táborunk helyszíne Torockó volt, ahol megmásztuk az 1129 méter magas Székelykőt, illetve tanulmányoztuk annak növényvilágát. 

 

 

A 2. BÖD táborunk helyszíne Szováta volt, ahol ellátogattunk a Medve-tóhoz és autógumikból tutajokat készítettünk!

 

 

Szenétén újabb izgalmas kalandokban volt részünk. Meglátogattuk a gyergyószárhegyi Lázár-kastélyt, valamint megmásztuk a Nagy-Hagymást, ahol túrázás közben medvenyomokat is kerestünk.

 

 

Tudjátok-e, hogy a Szelek barlangja Románia leghosszabb barlangja?

Na és azt tudjátok-e, hogy 2014-ben Bölcs diákjainkkal bejártuk a látogatható szakaszát a 47.000 méter hosszú barlangrendszernek?

 

 

A vetélkedő 5. évfordulója alkalmából is mozgalmas kalandokban volt részünk. Meglátogattuk a dévai és a vajdahunyadi várakat.

Túráztunk a Retyezát Hegységben, ahol meghódítottuk a 2509 méter magas Pelága-csúcsot.

 

 

Bölcs diákjainkkal időutazáson vettünk részt Kalotaszentkirályon, ahol bepillantást nyerhettünk a régi tájházak világába.

A Kalota partján Ady Endréről is megemlékeztünk.

 

 

A 7. BÖD táborunkban az Ezeréves határnál túráztunk. Megnéztük a Rákóczi-várat és hűsöltünk a Tatros folyó partján.

 

 

A 2018-as táborunkban is számtalan kalandban volt részünk: paintballoztunk, kémiai kísérleteket végeztünk, népi táncokat tanultunk, túráztunk és még a fák fölött is suhantunk, hisz kipróbáltuk a Szalárd-völgyi tiroli csúszópályát.  

 

 

„És csak mentünk. És nevettünk. És ámultunk. És daloltunk. És… egyszerűen jól éreztük magunkat. Eggyé váltunk a természettel. Egyek voltunk mindazon csodákkal, melyek utunkat keresztezték. Hihetnénk, hogy álom volt, de ez a valóság.” QuizQuartett